Od 21. do 23. veljače na bazenu Zimskog plivališta Mladost u Zagrebu održalo se Prvenstvo Hrvatske za dobnu kategoriju kadeta i juniora, na kojem su naravno sudjelovali i naši sportaši i sportašice.

Najmlađa osvajačica medalje na nacionalnoj razini bila je mlađa kadetkinja LARA KOKANOVIĆ koja je prvakinja Hrvatske postala na dasci visine 3m, dok je na jednometarskoj dasci osvojila također sjajno 2. mjesto.

Kadet MATEO OBULJEN zlatni je bio u sinkru sa daske 3m dok je viceprvak Hrvatske postao u disciplini tornja 5m. Na jednometarskoj i trometarskoj je dasci osvojio medalju brončanog sjaja.

Mlađa juniorka BARBARA BARTOLIĆ briljirala je nastupom na dasci visine 1m gdje je postigla normu saveza za odlazak na juniorsko Prvenstvo Europe. Odlična je bila i u ostalim individualnim disciplinama (3m i tornju) gdje je također oko vrata objesila najsjaniju medalju.
U sinkro konkurenciji sa daske 3m nastupila je sa JURJOM BEGANOVIĆ, gdje su naše cure osvojile srebro.

Trenutno rezultatom najbolji junior Kluba, DAVID LEDINSKI na dasci 1m potvrdio je odlazak na Prvenstvo Europe, “prebacivši” normu za čak 50 bodova. Na dasci 3m zbog “kiksa” na dva i pol salta uzvratna u prigibu norma mu je izmaknula za 7 bodova. Osim bodovnih normi, okitio se svim pojedinačnim zlatima…
U istoj kategoriji, DOMINIK PAVELIĆ penjao se na 1m, 3m i tornju 5m na drugu srebrnu stepenicu postolja.
Zajedničkim snagama David i Dominik osvojili su srebro u disciplini sinkro skokova sa daske 3m.

Na temelju zapaženih ali prije svega iznimno uspješnih domaćih i međunarodnih prošlogodišnjih rezultata David Ledinski je ispred Hrvatskog saveza za skokove u vodu proglašen najboljim juniorom Hrvatske u 2019. godini.
Kod djevojaka, odnosno u juniorsko ženskoj konkurenciji titulu najbolje ponijela je Barbara Bartolić.

Od srca čestitamo cijeloj ekipi koju su na ovome natjecanju osim već gore spomenutih činili i IZABELA BANČIĆ, LEDA JELIĆ, MATILDA ŠRBEC, JANA HERCIGONJA, KLARA BELEC, PATRIK NICOSSCIA, BRUNA HRESTAK, MARIKA TOMIĆ i DINA KIŠ.

Velike čestitke i ostatku “Nemo” tima jer sa zadovoljstvom možemo priopćiti da je upravo naš Klub odnio naslov najuspješnijeg Kluba u Hrvatskoj u prošloj 2019. godini.

U istom periodu održavanja Prvenstva Hrvatske, senior JURAJ MELŠA nastupao je u njemačkom Rostocku na Grand Prix natjecanju.
U iznimno jakoj konkurenciji od 28 svjetskih zemalja Juraj je dobro odradio natjecateljski dio programa u disciplini daske 3m.

Svim Nemačicama i Nemačima želimo puno sreće u nastavku sezone…