Od 05. do 11. kolovoza u prekrasnoj je Kijevskoj Liko Sport Areni održano posljednje natjecanje seniorske sezone.
Naš reprezentativac JURAJ MELŠA nastupio je na Prvenstvu Europe u konkurenciji 23 zemlje u pratnji Petre Balog.

Sjajan je nastup Juraj odradio u disciplini daske visine 1m gdje je do posljednje 6. serije skokova bio u top 12 najboljih u Europi. Međutim, nakon posljednjeg skoka, uzvratnog salta i pol sa dva i pol vijka, Juraj se plasirao na također sjajno 15. mjesto, od ukupno 30 skakača sa samo 8 bodova zaostatka u finalni dio natjecanja.
Na trometarskoj je dasci zauzeo vrlo dobro 24. mjesto, uzevši u obzir da je napravio nekoliko pogrešaka u drugom dijelu svog natjecateljskog programa.

U apsolutnoj dominaciji ruskih skakača i skakačica na ovome Prvenstvu koji su odnijeli ukupno čak 6 medalja zlatnoga sjaja u raznim disciplinama, za izdvojiti i posebno istaknuti jest ipak rezultat 13- godišnjeg čuda od djeteta, ukrajinca Oleksija Serede koji je okitivši se naslovom prvaka Europe u disciplini tornja 10m pred domaćom publikom, ušao u povijest kao najmlađi osvajač europskog zlatnog odličja u seniorskoj konkurenciji.

Od srca čestitamo Juraju na domaćim i međunarodnim rezultatima ostvarenim tijekom cijele natjecateljske sezone te mu želimo puno sreće u nadolazećoj u koji će glavni cilj biti “hvatanje vize” za OI u Tokiju.

Osim čestitki u sportskom dijelu, sa ponosom spominjemo i gđicu Anu Kera, koja je u Kijevu na Prvenstvu Europe bila u delegacijskoj ulozi ispred LEN TDC Odbora.
Ana je naime izvršavala dužnost vrhovnog i pomoćno- vrhovnog suca na većini natjecateljskih disciplina te joj ovim putem iskreno čestitamo na sjajno odrađenom poslu.